Achtergrond

When you decide to purchase weed from our on-line store, you’re presented with a lot of alternatives. When it might sound a little sketchy, it’s completely feasible to purchase weed safely and legally online you just have to understand what you’re doing. Legal https://www.potlala.com Weed Fly is among the national and worldwide pioneers when it has to do with providing medical cannabis patients with nothing but the very best.

De textielindustrie is na de olie-industrie de meest vervuilende industrie. Voor de productie van een kilogram katoen is ca 7000 liter water nodig (staat gelijk aan twee maanden douchen), een spijkerbroek kost gemiddeld zo’n 8000 liter water! Met wat lepels gifstof en een intercontinentale reis erbij -dus veel CO2- behoeft het geen uitleg dat de textielindustrie allesbehalve milieuvriendelijk is.

Daar komt nog bij, de terugloop van kwaliteit van onze textiel. In de laatste jaren zagen wij de berg van slechte textiel groeien van 20% naar ruim 40%. Dat komt door de opkomst van steeds meer goedkope retailers, meer wisseling van seizoenen en nu de groei van de economie. Shop till you drop is funest voor onze lieve aarde. Onze koopkracht op textiel is niet te stuiten en we kiezen voor goedkoop en (dus) lage kwaliteit. Na de eerste eigenaar verdwijnt deze soort textiel -zo goed als versleten- in de textielbakken van o.a. het Leger des Heils. Op gebied van recycling doen de grote ketens nog weinig. Ongeveer 5% van de kleding die wordt verkocht bestaat uit een klein percentage gerecyclede textiel.

Daarom een Week van tweedehands textiel: om aan te schaffen of te doneren. Dit initiatief kwam met vele mensen tot stand, waarbij het Leger des Heils de eerste schetsen maakte. Maar het initiatief is niet van ons, want de aarde is ook niet van ons. Dit thema gaat ons allemaal aan! Niet alleen in 2020, maar voor alle komende jaren. Totdat tweedehands textiel net zo gangbaar en hip is als eerstehands textiel.  

Het feit dat jij dit leest, betekent dat je geïnteresseerd bent of wordt. Daarom vragen we jou de WvTT te omarmen en jouw bijdrage aan het ‘resharen’ (opnieuw delen) te leveren. We zijn ontzettend benieuwd hoe, dus houd ons op de hoogte.

#wvtt #reshare