Ecopolitan #2

Map Renes heeft opnieuw een modemagazine Ecopolitan #2 gemaakt als actie voor Fashion Revolution Week in de corona tijd. In het magazine vind je verhalen over mode en mens, wat wordt omgebouwd naar een eigen verhaal over duurzame mode.

Acht jaar geleden op 24 april stortte modefabriek Rana Plaza in Bangladesh in, waarbij meer dan 1.100 om het leven kwamen. Dit was de aanleiding voor de start van de Fashion Revolution Week. Tijdens deze week wordt er actie gevoerd om de mode-industrie te verbeteren met respect voor mens, dier en milieu.

Vanuit Fashion Revolution Week UK zijn de thema’s ‘Rights, Relationschip, Revolution’. Vanuit het thema Relaties startte Map Renes met het samenstellen van het magazine. In Ecopolitan #2 zijn voorbeelden van mensen en bedrijven die bewust kiezen voor een duurzamere manier van modeproductie en die zich inzetten om de mode industrie te verbeteren. Organisaties die een connectie maken met de Week van de Tweedehands Textiel zijn hier ook een voorbeeld van.

Een aantal pagina’s in Ecopolitan #2 geven meer inzicht de samenwerking tussen Hul le Kes en Leger des Heils ReShare. Ga naar de website van Groenkapje voor meer informatie en om Ecopolitan #2 te lezen.