Vier digitale lessen over hergebruik van Textiel door Upcyclecentrum Almere

20 april Gratis

Leer van de ondernemers van het Upcyclecentrum Almere, Naomi en Laura, hoe je een oude spijkerbroek weer nieuw maakt.


Stad & Natuur, Unravelau, SEEFD en de Gemeente Almere hebben een educatief programma in het kader van de ‘Week van de tweedehands textiel’ ontwikkelt en graag delen wij deze filmpjes met jou! Voor het maken van de nieuwe kledingstukken gebruik je oude(re) kledingstukken je zelf niet draagt of wel een upgrade kunnen gebruiken.

Deze video’s zijn opgenomen in het Upcyclecentrum in Almere Haven voor de Week van Tweedehands Textiel. Stad & Natuur, Unravelau, SEEFD en de Gemeente Almere staan tijdens deze week stil bij het effect dat de kledingproductie heeft op onze samenleving en het milieu.

Samen kunnen we de koopmaatschappij veranderen door van oude dingen iets unieks en waardevols te creëren. Samen aan de upcycle en samen naar een betere wereld!

Les 1: Maak zelf een beanie of haarband

Les 2: Pimp een T-shirt

Les 3: Upgrade een broek

Les 4: Knoop een tas

Daarna ben je klaar en heb je een nieuwe outfit! Maak een foto van jouw nieuwe outfit en deel deze op social media onder vermelding van:

#upcyclecentrum #upcyclecentrumalmere #textiel #weekvantweedehandstextiel #wvtt #almere #nederland #samenmakenwehetverschil #circulaireeconomie #legerdesheils #resharestore