Geprogrammeerd borduren

26 april €16,50

Workshop via Zoom | Maandag 26 april van 10.30-11.30 uur | Vanaf 10 jaar | € 16,50 incl. jouw ontwerp dat na afloop met de digitale borduurmachine wordt verwerkt door CODA ExperienceLab

Verken de mogelijkheden van de computergestuurde borduurmachine uit de Makerspace van CODA ExperienceLab. Je leert tekenen in Turtlestitch, ontwikkeld door programmeurs om borduurtekeningen te kunnen maken die gebaseerd zijn op simpele computertaal. Voor deze workshop heb je alleen basiskennis nodig van een computer, het programma dat we gebruiken is toegankelijk om te gebruiken voor borduren en digitaal ontwerpen op instapniveau.

Over de Fashion Recycle Hub
Een boost voor oude kleding met verschillende materialen en technieken: in de Fashion Recycle Hub van CODA krijgt textiel een re-design of wordt het gerepareerd. Kleding is steeds vaker een wegwerpproduct, een probleem dat ook wel fast fashion wordt genoemd. In de Fashion Recycle Hub van CODA leren bezoekers hoe ze met behulp van ambachten en innovatieve technieken kleding weer een nieuwe look kunnen geven zodat je er langer plezier van kunt hebben. Tijdens deze workshop leer je hoe met behulp van de digitale borduurmachine gemakkelijk een eigen design gemaakt kan worden voor op je jas of shirt. 

Wat heb je nodig?

–        Computer of laptop (met muis) met goede internetverbinding

Wat gaan we doen?

–        Introductie fashion recycling

–        Uitleg Turtlestitch + tips & tricks om een eigen ontwerp te maken

TIP: Na de workshop kun je jouw ontwerp laten borduren door CODA! Dit kun je online aangeven aan het einde van de workshop. We sturen het item vervolgens naar je op.

Meld je hier aan voor deze activiteit om zeker te zijn van één van de 15 beschikbare plekken! De bijbehorende Zoomlink ontvang je een dag voor de workshop.