Naomi’s Choice (1/6)

Naomi Jansen volgde een HBO-opleiding mode en textiel en is trainee bij Circulus-Berkel, die voor 9 gemeenten het afvalbeheer verzorgt. Als trainee houdt zij zich onder meer bezig met educatie over afvalscheiding. Wij vroegen haar 5 blogs te schrijven over de vraag: hoe kun JIJ als consument met JOUW inzet zorgen voor een duurzamere mode-industrie en textielketen? Naomi, go girl, go! 

Aflevering #1: slecht en goed nieuws
De mode-industrie heeft mij van jongs af aan geïnteresseerd. Maar tijdens mijn studie mode en textielkunde kwam ik erachter dat de mode- en textielindustrie helemaal geen rozenkleur en maneschijn is. 

Oké, laten we maar gelijk met het slechte nieuws beginnen: de mode-industrie hoort tot de meest vervuilende industrieën.Er is veel overproductie en dat leidt tot een enorme aanslag op onze planeet. De kwaliteit van textiel gaat achteruit. De arbeidsomstandigheden van de werknemers die onze kleding maken zijn soms onmenselijk.  Dit inzicht betekende een omslag in mijn denken. Sindsdien houd ik me steeds meer bezig met duurzaamheid en goed zijn voor mens en natuur. 

En dan nu het goede nieuws, want jij en ik kunnen samen zorgen voor een duurzamere mode-industrie. Hoe? Lees in de Week van tweedehands textielmijn 5 tips!