Naomi’s Choice (2/6)

Hoe kun JIJ als consument met JOUW inzet zorgen voor een duurzamere mode-industrie en textielketen? Deze week geeft Naomi Jansen vijf tips. Achtergrond: mode en textiel. Nu bezig met: educatie over afvalscheiding als trainee bij Circulus-Berkel. 

Organiseer een kledingruil
Te veel kleding in je kast. Kleding die niet je niet meer aan doet. Of kleding die je niet meer past. Maak er andere mensen blij mee! Organiseer een kledingruil!

Een kledingruil organiseren hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Nodig je vriendinnen, vrienden of familie uit. Vraag of iedereen overtollige kleding mee wilt nemen en je hebt al een geslaagde kledingruil. Ontzettend gezellig en je vult er zo een middag of avond mee. 

Wil jij jouw kledingruil nog net iets professioneler maken? Lees dan deze vier tips:

1. Om het op een zo eerlijk mogelijk manier te doen kun je ervoor kiezen om te werken met knopen. Een jeans heeft een waarde van 3 knopen. Een shirtje heeft een waarde van 1 knoop. Als jij drie shirtjes hebt ingeleverd kun jij er één jeans voor terugruilen. 

2. Maak afspraken dat iedereen een X-aantal kleren mee mag nemen. Deze kleren moeten in een goede staat zijn.  

3. Zorg voor een goede plek waar je kunt ruilen. Het is fijn als er ruimte is om de kleding netjes op te hangen en te sorteren zodat iedereen de items goed kan zien en eventueel passen.

4. Toch kleding over? Gooi kleding nooit bij restafval, geef het aan ReShare!

#WvTT #reshare

Lees hier Naomi’s eerste bijdrage.