Naomi’s Choice (3/6)

Wees bewust van je koopgedrag

Hoe kun JIJ als consument met JOUW inzet zorgen voor een duurzamere mode-industrie en textielketen? Deze week geeft Naomi Jansen vijf tips. Achtergrond: mode en textiel. Nu bezig met: educatie over afvalscheiding als trainee bij Circulus-Berkel. 

Als jij een leuk shirtje, broek of jas ziet, koop jij het dan ook direct? Of denk je eerst aan wat je thuis nog hebt liggen? Gemiddeld dragen Nederlanders  zo’n 20 procent van wat er de kledingkast hangt niet. Pure verspilling. 

Een duurzamere garderobe begint dan ook met minder kopen. Wees kritisch en vermijd impulsaankopen. Stel jezelf eerst de vraag: heb ik dit echt nodig? Kan ik dit combineren met andere producten? Past het? Hoe voel ik mij hierin? Ga ik dit echt dragen en hoe lang doe ik ermee? 

Doe ook eens een koop-niet-uitdaging. Spreek met jezelf af om een maand geen nieuwe kleding te kopen of zelfs langer. Hoe lang houd jij het vol om niets te kopen?  

Toch kleding over? Gooi kleding nooit bij restafval, geef ‘t aan ReShare

#WvTT #reshare

Lees hier Naomi’s vorige bijdragen.