Naomi’s Choice (5/6)

Vintage = hot

Steeds meer mensen zijn “into the vintage”-kleding. Vintage betekent tweedehands: andere mensen hebben het kledingstuk al eerder gedragen. Hoe tof is het om een kledingstuk te vinden waar iemand anders veel plezier van heeft gehad en jij er nog een keer veel plezier van kan gaan hebben. Als je goed zoekt vind je de mooiste items voor een veel langere prijs dan ze nieuw hadden gekost.  

Je kunt vintagekleding kopen in een winkel voor tweedehands spullen, maar ook steeds meer websites maken het mogelijk om tweedehandskleren te kopen. Bijvoorbeeld United Wardrobe. United Wardrobe is een soort markplaats voor kleding, schoenen en accessoires. Je kunt hier tweedehandskleding kopen maar ook zelf verkopen. Hun missie is om tweedehands kleding overal ter wereld de norm te maken. Er is al zo veel kleding op deze planeet beschikbaar. Waarom zouden we altijd maar nieuwe kleding kopen als er al zo veel leuks is? 

Toch liever rondstruinen in een fysieke winkel? Denk dan eens aan de ReShare store, in Apeldoorn of Arnhem, of een kringloop bij jou in de buurt. In de grote steden is Episode aan te raden. Je kunt deze tweedehandswinkel in Utrecht, Den Haag, Haarlem, Rotterdam, Brussel, Kopenhagen, Parijs en Antwerpen vinden.  

Toch kleding over? Gooi kleding nooit bij restafval, geef ‘t aan ReShare

#WvTT #reshare

Lees hier Naomi’s vorige bijdragen.