Styleren met afdankertjes

Hester Arends deed voor haar afstudeeronderzoek aan Academie Artemis onderzoek naar manieren om als stylist duurzaam(er) te werk te gaan. Er wordt vaak kleding aangeschaft voor één enkele shoot en daarna wordt het niet meer gebruikt. Daar wilt zij verandering in brengen.

De oplossing: tweedehands kleding gebruiken! Dit is al geproduceerd en dus verbruik je geen nieuwe grondstoffen, water of CO2-uitstoot. Het eindresultaat van haar onderzoek is deze prachtige fotoserie.

Hester vertelt over haar project:
“De groeiende kleding hoop en de verbranding daarvan is iets wat mij al lange tijd aan het hart gaat. Als stylist probeer ik daarom zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Er bestaat al zo ontzettend veel kleding waar we nog zo veel toffe dingen mee kunnen doen. Ik wil mensen met mijn werk inspireren om tweedehands en vintage kleding te dragen. Op deze manier draag je iets unieks en draag je ook nog eens bij aan een betere wereld.

Voor ReShare heb ik samen met een fantastisch team een fotoserie geschoten waarbij we looks laten zien gemaakt van tweedehands items, geïnspireerd op vintage looks uit de 80’s. De beelden zijn geschoten in het ReShare sorteercentrum in Deventer, soms letterlijk op de sorteerband. Ik wil met deze beelden het begin- en eindstation van de tweedehands kleding samen laten komen”

Fotografie: Jaane Jain                                             
Styling & concept: Hester Arends                       
Model: Lyanne Wiersema                                       
Assistent fotografie: Roos Minten