Want er bestaat al zoveel moois

Laat je tijdens de WVTT inspireren, aansteken en informeren! Tijdens deze ‘fashion week voor tweedehands textiel’ trekken wij tweedehands kleding onder het muffe dekentje vandaan en presenteren wij deze, al gedragen pareltjes, aan wie wil en hiervoor open staat! Want een kledingstuk dat niet meer wordt gedragen door de een, kan zo in de smaak vallen bij de ander! 

Als consument voel je soms bijna machteloos: wat kunnen wij er eigenlijk aan doen?! We worden overspoeld door het enorme aanbod aan kleding in allerlei soorten en maten, dat bovendien ook nog giga snel veranderd. Door de continue stroom van reclames en advertenties die op ons afraast, zijn we eraan gewend geraakt alles nieuw te kopen. Daarnaast belanden gigantische hoeveelheden kleding op de vuilnisbelt, want hey, we zijn zo nu en dan toe aan vervanging!

Het huidige aanbod blijft stijgen, waardoor de vraag naar grondstoffen waarmee deze kleding gemaakt wordt ook toeneemt. Helaas zijn veel van deze grondstoffen, zoals bijvoorbeeld zoet water, echter bijna op. Misschien heb je het ooit al eens langs horen komen, maar door zowel het productieproces- als de afvalstroom is de kledingindustrie de tweede meest vervuilende industrie ter wereld! HELP!

Gelukkig zijn er makkelijke manieren waarop wij zelf het heft in handen kunnen nemen. Als we het enorme huidige aanbod van de positieve kant bekijken, bestaat er eigenlijk allang genoeg textiel om de gehele wereld voor flink wat jaren mooi aan te kleden! Daarom focussen we ons tijdens de WVTT op het recyclen van nog mooie, draagbare kleding. Veel kleding verdient een tweede leven, en een ‘nieuw’ kledingstuk hoeft helemaal niet ‘vers van de pers’ te zijn! 

Met nationale initiatiefnemer Leger des Heils aan het roer, staat deze week in het teken van het doneren van kleding die je niet meer draagt, je laten informeren over recyclen en upcyclen en nog zoveel meer. Daarnaast kun je tijdens deze week een nieuwe, hippe tweedehands garderobe aanschaffen in, onder andere, onze Reshare Stores. In deze winkels verkopen wij collecties die zijn samengesteld van kleding die is gedoneerd en ingezameld.

Kom tussen 20 en 27 april naar de WVTT voor die nieuwe, frisse wind door je garderobe! Richt je, samen met ons, op al het moois dat er reeds is geproduceerd! Want er bestaat al zo veel moois!

Check onze social media voor de vele leuke initiatieven!

Studio ROER
Korinna van Balkom
Sofie IJzerman